Poffertjespan doodt acht vogels

Uit Recht in de regio
18 oktober 2012

Mevrouw van Vendeloo is naar het spreekuur van mr. Visser gekomen met een opzienbarend verhaal. Toen zij gezellig poffertjes aan het bakken was, zijn maar liefst acht van haar twaalf peperdure siervogels gestikt.

De boosdoener blijkt de pas aangeschafte poffertjespan. Mevrouw van Vendeloo is er helemaal kapot van en wil van mr. Visser weten of zij de winkel die de pan aan haar verkocht aansprakelijk kan stellen.

Mevr. van Vendeloo was eerder met haar kwestie ook bij Man bijt hond te zien. Bekijk het fragment >>

18 reacties

reageer

Mevrouw van Vendeloo bedankt voor je verhaal bij Recht in de regio. Ik heb zelf zo'n zelfde poffertjespan (en ook nog andere teflon/anti-aanbaklaag pannen) en hebben een heel lieve catharina parkiet die vaak vrij rond vliegt en ook in onze open keuken komt. Ik zou er niet aan moeten denken dat ons dit zou overkomen met ons vogeltje. Verder heb ik astma en voor mij lijkt het mij ook niet gezond. Wij doen vandaag nog al onze teflon pannen weg. Zo'n risico wil je niet lopen. Heel veel sterkte met het verlies van de vogels.

Fijn dat dit eens onder de aandacht wordt gebracht,want ook het gourmet seizoen (Sint en kerst) komt er ook weer aan.
Het is een groot probleem voor zowel de gezondheid van de mens,maar dodelijk voor vogels en andere kleine dieren.
Ik vind het echt heel erg voor Mw. Van Vendeloo.

In de uitzending wilde meester Visser alleen kwijt dat productaansprakelijkheid een ingewikkelde kwestie is.
Krijgt dit verder geen gevolg? (Ook niet ambtshalve?)

IK VIND DAT OP HET PRODUCT VERMELT MOET KOMEN STAAN DAT DEZE POFFERTJES PAN NIET GESCHIKT IS VOOR MENSEN MET HUISDIEREN. EN DAT IN DE WINKEL AAN KLANTEN MOET WORDEN GEVRAAGT OF ZIJ HUISDIEREN HEBBEN, HOPELIJK WORDT DAN EEN HOOP LEED VOORKOMEN.
IK WENS MW VENDELOO HEEL VEEL STERKTE EN HOOP DAT ZE ER WEL WAT MEE BERIJKT. EN ZEKER DOOR BLIJVEN PROCUDEREN.
MVG KEES.

vermeld is met een D koekepan

koekenpan is met een N tussen de E en de P zwavelstok

Mevr van Vendeloo, ik vind het heel erg wat er met de vogels gebeurd is. Raar dat de Blokker niet eens even een fatsoenlijke brief heeft geschreven en over een bakplaat begint.. Dat toont weinig respect voor levende diertjes. Ik kan me helemaal voorstellen dat je je kapot schrikt als zoiets gebeurd. Ik hoop dat er snel een waarschuwing op de pannen komt. Heel veel sterkte,
met vriendelijke groet,
Sip

Vogels horen ook niet in de keuken, is vies.

Harmien, ben je dom ofzo? een open keuken of niet , dieren gaan dood door de damp. ook als ze niet in de keuken staan.

Jammer dat een firma zoals blokker zo reageert kun toch weer nagaan dat je als consument duidelijk niet word gehoort.volgende pan niet bij blokker kopen en ik vind dat iedereen vrij is waar hij of zij zn dieren houd daar gaat niemand wat aan.

Die Kees 073 moet eens een cursus Nederlands volgen.
De taalfouten vliegen je om de oren. Wel jammer van die vogels!
Teflon, ik moet er niet aan denken. Ken reeds enige tijd mensen, die er allergisch op reageren.En als die vogels werkelijk de dood hebben gevonden door verhitte dampen
van teflon, nou dan mag men dat wel eens onderzoeken.
pgm

Gozer, je kan zelf ook bijzonder weinig. Na een punt komt altijd een spatie. Tevens in het niet gepast een na een enkel woord een nieuwe zin te beginnen. Sterkte, kwarktaart! Met vriendelijke groet, Thom

Tjonge wat een verhaal.
En.... nog onjuist ook!

Sterk verhaal !! Lijkt me lekker gebraden vogeltje met poffertjes.

Het verhaal rond teflon is geen sterk verhaal. Boven 300 °C komen er uiterst giftige dampen vrij, dat is een wetenschappelijk bewezen feit.

Antiaanbak pannen met een teflon laag zijn zowiezo heel giftig en schadelijk ook voor mensen, Ze moeten gewoon zo snel mogelijk verboden worden en uit de handel worden genomen.

Er zitten ook veel e-nummers in teflon volgens mij. Niet goed om binnen te krijgen!

Ik denk dat de sigarettenrook van mevrouw ook een negatief effect heeft gehad op de luchtwegen van haar vogeltjes...zag je hoe ze de rook uitblies in de snufferd van haar arme hond...

Nieuwe reactie inzenden

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Uw reactie en naam wel.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.