Inloggen om uw vraag te stellen of te reageren in ons forum.

Wat zegt de wet over katten in mijn omheinde tuin?

mandyrademaker
Raadgever

Hallo,

Ik woon in Amsterdam op de begane grond en heb een aardige tuin. Tot voorkort ook best aardige buren overigens. Nu heb ik het plan om in mijn tuin een kippenhokje te zeten met daarin 2 zijdehoentjes, De tuin wordt dmv een hekje afgesloten zodat de kipjes er niet uit kunnen, maar wel overdag lekker in mijn eigen tuin kunnen scharrelen.

Mijn buurman zei nu lachend, ach dat zullen de katten leuk vinden, die beestjes zijn dus zo weg!.....uh?? Moet ik altijd maar toestaan dat Jan en alleman zijn kat dag en nacht los laat lopen en dan ook verwacht dat ik mijn kipjes op ga sluiten, of er maar liever niet aan ga beginnen, omdat hun kat ze anders pakt? Tja, wordt er gezegd, dat is de natuur! Ik word hier ziek van! Ik heb toch geen katten genomen? In de lente heb ik altijd overlast van schreeuwende en pissende katers die mijn schuurtje een perfecte vergaderplaats vinden om 4 of 5 uur 's morgens. Is er iets beschreven in de wet over katten in andermans tuin, kan ik aan dit vrijpostig gedrag iets doen?

up
133
Geplaatst op 23 maart 2010 om 20:37
Bulldozer
Raadgever

De buurman dient te zorgen dat zijn katten geen overlast veroorzaken, hoe? dat is zijn probleem. tegenwoordig kun je met een netoverspanning katten in je eigen tuin houden zodat de omgeving er geen last van heeft.
Eventueel kan ik foto's opsturen van mijn net overspanning die mijn 8 katten binnenhouden.

Lijkt me een leuke zaak voor MR. Visser.

up
180
Geplaatst op 26 maart 2010 om 11:37, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Uit hoeft de overlast van de kat van uw buren niet te dulden maar u kunt er opzich helaas niets tegen doen. Dit is evenredig aan het feit dat uw tuin nat wordt door de regen. U kunt het daarmee oneens zijn maar u doet er niets tegen.
Een kat wordt namelijk niet als eigendom van mensen beschouwd hetgeen bij honden wel het geval is.

up
171
Geplaatst op 07 april 2010 om 07:55, Waarschuw de redactie
M279
Vraagbaak

Dit heeft verder niets te maken met de eerder gestelde vraag, maar als een kat niet gezien wordt als eigendom van een mens, heb ik dan juridisch gezien net zoveel zeggenschap over de kat van mijn buren als de buurman zelf?

up
132
Geplaatst op 07 april 2010 om 16:16, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Ander voorbeeld. Wanneer Uw hond een aanrijding of ongeval in het verkeer veroorzaakt bent u als houder aansprakelijk. Wanneer uw kat zoiets veroozaakt nimmer!
Ik weet dat het krom klinkt maar zo zit het wel in elkaar. Laat ik duidelijk zijn. Een kat laat zich niet temmen, het blijft een roofdier waarvan de contouren onvoorspelbaar zijn. Men is eigenaar van de hond en houder van de kat.

up
152
Geplaatst op 07 april 2010 om 18:56, Waarschuw de redactie
stansmaster
Vraagbaak

Eigenlijk moet men zorgen dat een kat van iemand anders niet bij iemand in de tuin komt. Een kat of poes is toch een huisdier daar hoeft een ander toch geen last van te ondervinden. Ik ken mensen die zorgen dat als de kat buitenkomt deze aan een lijntje zit zodat ze in hun eigen tuin blijven.

up
152
Geplaatst op 07 april 2010 om 21:22, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Akkoord maar dan moet de eigenaar waarvan de tuin is zorgen voor goede omheining zodat de katten er niet in kunnen. Het is te gemakkelijk om een wijzende vinger naar een ander uit te steken. Steek de handen eens in eigen boezem.

up
167
Geplaatst op 08 april 2010 om 07:49, Waarschuw de redactie
M279
Vraagbaak

Beste troubleshooter, het is voor mij vrijwel onmogelijk om ongenode gasten zoals katten uit de tuin te weren. Een schuttingen klimmen ze namelijk overheen (eigen ervaring). Ik wil geen vogels wegjagen, dus automatische water installatie is geen goed idee. Ook kan ik niet 24 uur per dag patrouilleren in mijn tuin. Als ik een kat zie jaag ik ze wel weg, maar ze blijven terug komen, wat kan ik volgens u dan nog doen?

Ik ben tevens opzoek naar de juridische rechten van een kat en zijn eigenaar, kan iemand mij hiermee helpen? ik kan namelijk niet vinden bij welk wetboek ze zijn geregeld.

up
143
Geplaatst op 10 april 2010 om 08:00, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Als het een hond was lagen de feiten anders maar nu het een kat betreft, helaas zult u geen recht vinden.

up
138
Geplaatst op 10 april 2010 om 22:27, Waarschuw de redactie
mandyrademaker
Raadgever

O,O, ik hoor het al; een duidelijk meningsverschil waarvan ik denk dat meneer of mevrouw troubleshooter inderdaad een onruststokertje is én de eigenaar van één of meer loslopende katten. Goed volgende stelling; ik ga konijnen fokken en laat die, geheel in overeenstemming met de natuur, in ieders tuin vreten, graven, poepen enz. Tja dat is de natuur..... aan katten is trouwens weinig natuurlijks; het zijn mutanten die uit diverse roofdieren gefokt zijn. Echt wilde katten bestaan niet (nee, ook niet op Mann) zij zijn "verwilderd" zoals dat met alle dieren zou kunnen die een instinkt bezitten.
Verder; als een levendwezern buiten de wet valt, kan het dus ook niet beschermd worden, dus door iedereen afgeschoten kunnen worden. Nee, dat bedoelt u natuurlijk niet want dan komt men weer aan 'bezit" Mijn bezit is mijn yuin, ik heb er 135.000 euri voor betaald, zonder katten!!!!!
Dus asoos;KOOP EEN KATTENBAK EN OMHEIN JE TUIN!!!

up
162
Geplaatst op 14 april 2010 om 07:02, Waarschuw de redactie
Crusader
Helpdesk

Voglens de rechtspraak hoef je dit niet altijd te toleren, zie deze uitspraak uit 1996:

http://www.trouw.nl/krantenarchief/1996/11/22/2610193/Katten_mogen_van_r...

Heeft iemand misschien een recentere uitspraak in gevallen als deze?

up
142
Geplaatst op 15 april 2010 om 12:34, Waarschuw de redactie
mandyrademaker
Raadgever

Sinds ik begonnen ben met het 'terugsproeien'zie ik erg weinig katten in de tuin...echt een aanrader!!! De eerste buur is al komen klagen over de stank van zijn kat, tja, dat is nou vervelend zeg...

up
158
Geplaatst op 19 april 2010 om 16:14, Waarschuw de redactie
tvdhoeven
Vraagbaak

Wil je dit wat meer toelichten? bijv. waar sproei je mee? Misschien helpt dit ook in mijn tuin!
Stinkt het daardoor niet in je eigen tuin?

up
137
Geplaatst op 13 mei 2010 om 11:15, Waarschuw de redactie
tvdhoeven
Vraagbaak

Er bestaan diverse systemen om (huis)dieren uit uw tuin te verjagen. Bijv. met hoogfrequent geluid, dat niet voor de mens maar wel voor dieren hoorbaar is. Voor dieren is dit een irritant, soms pijnlijk geluid, waardoor zij de betreffende locatie zullen verlaten/vermijden. Vogels zijn in het algemeen niet gevoelig voor deze hoogfrequentie geluiden (check dit wel vóór aanschaf!)

up
132
Geplaatst op 13 mei 2010 om 11:12, Waarschuw de redactie
Patrick
Vraagbaak

Nou een net zou perfect zijn voor mijn buurman.....gezien ik ook al klaag over zijn bomen is het niet mogelijk een net te spannen .
Ik zal met mn vrouw en kinderen dus moeten leren leven met zijn tig katten en hoge onverzorgde hoge bomen die al mn zon ontnemen.
NIET DUS!! binnenkort is het gebeurt met mn geduld en zal ik zelf drastische stappen ondernemen ,wat de gevolgen ook zijn.
Ik dank u

up
124
Geplaatst op 02 juli 2010 om 20:09, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Wat een onderwerp van discussie zeg! Maar wel leuk ook. Wat men kan doen is de katten vangen en deze bij het dierenasiel afleveren. Betreft het een wilde kat dan komt het beestje aan een einde. Betreft het de kat van uw buren dan moeten deze betalen voor het terug halen en zullen ze wat meer op de kat letten.

up
132
Geplaatst op 05 juli 2010 om 13:34, Waarschuw de redactie
Crusader
Helpdesk

Maar oh wee als de buren er achter komen dat je hun kat vangt en naar een asiel stuurt. Lijkt me niet bepaald een oplossing die de burenvrede bewaard.

up
133
Geplaatst op 05 juli 2010 om 14:24, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Ik weet niet of u koffie drinkt maar het uitstrooien van koffiedik tussen de planten helpt. De katten hebben er een hekel aan en blijven weg.

up
131
Geplaatst op 05 september 2010 om 12:48, Waarschuw de redactie
Troubleshooter
Helpdesk

Alternatieve voorstellen die (mogelijk) werken.
- uw omheining gewoon goed dicht te maken.
- een hond aanschaffen die een hekel aan katten heeft.

up
132
Geplaatst op 06 september 2010 om 10:14, Waarschuw de redactie
duifje
Vraagbaak

Wij hebben ook last van de katten van de buren. We worden er zo moe van dat de buren zo egoistisch bezig zijn en er niks tegen doen nadat we hen meerdere malen al gemeld hebben er last van te hebben. Ook doen ze niks zoals nettenspannen etc. Mijn vragen zijn: Ik lees zoveel klachten via het internet over katten, waarom doet het belabberde rechtsysteem van Nederland er NIKS aan??? Is er dan geen Rechter die zich hard kan maken om strengere regels in te voeren tegen katten??? Hoe komt het dat men het maar zo normaal vindt dat anderen last van ondervinden en er NIEMAND is van de regering die er wat aandoet!!!?? Op hoeveel klachten wacht men nog voor er daadwerkelijk wat tegen gedaan wordt? Dit is echt een omgekeerde wereld, mensen met honden worden elke x op aangesproken, mensen met katten mogen doen en laten wat ze willen (komen overal mee weg), want tja het is de natuur (wat een onzin!). Hoe is dit allemaal toch mogelijk vraag ik me telkens af!!! Mss moet ik ook maar slangen gaan onderhouden en overal vrij laten, want tja dat is ook de NATUUR!!

up
90
Geplaatst op 21 mei 2012 om 14:41, Waarschuw de redactie
duifje
Vraagbaak

Owja en waarom moeten mensen die last hebben van katten telkens hun tuin afbakeningen, dingen kopen waar katten niet tegen kunnen etc. Dit is ronduit belachelijk! Moet ik geld gaan uitgeven, omdat iemand zo nodig een kat wil hebben waar Ik last van heb?! Iedereen mag dieren hebben, maar wees zo sociaal om ervoor te zorgen dat andere mensen geen last van ondervinden!!!

up
95
Geplaatst op 21 mei 2012 om 14:46, Waarschuw de redactie
stryker
Vraagbaak

Gooi eens een halve emmer water naar de kat dan komen ze niet vaak meer langs. Vreselijk hekel aan water. Misschien nog een keertje herhalen dan zou het wel afgelopen moeten zijn. En het is diervriendelijk. Een kat wegnemen naar het asiel mag zeker niet, bovendien zitten er daar al genoeg.

up
86
Geplaatst op 21 mei 2012 om 19:38, Waarschuw de redactie
marjon
Vraagbaak

sorry hoor maar wat doen katten nou voor kwaad ik vind een aantal van jullie gewoon grof voor dieren wie gaat de kat van zijn buren nu naar een asiel brengen of besproeien laat een kat toch lekker lopen en irriteer je er niet aan het is toch juist leuk een katje in de tuin wij hier hebben tientallen katten in de buurt die allemaal lekker vrij lopen ik heb er zelf twee en ik zal niet wetten waar die rondhangen op dit moment iedereen accepteert dat hier en als je ze niet bij je kippen wil hebben doe je er toch mooi een gaas omheen en overheen probleem opgelost laat katten lekker vrij katten horen vrij te lopen

up
78
Geplaatst op 31 mei 2012 om 15:37, Waarschuw de redactie
Castle
Helpdesk

Kattenhaters zullen er altijd zijn. Ik heb vroeger ook de kattenpoep uit de tuin moeten halen en katten weg moeten jagen omdat ze op vogels wilde jagen. Mijn buurman heeft gelukkig nu een soort buitenverblijf aan zijn huis zodat katten van binnen naar buiten kunnen lopen zonder dat ik er last van heb.

Echter zijn er in mijn omgeving kattenhaters. Deze mensen hebben een buitenvolliére met vogeltjes die door een kat wordt lastiggevallen. Deze mensen doen van alles om de kat weg te houden.

In 2009 was er nog een artikel over het mogen doden van huisdieren. Ik weet niet of de wet erin al veranderd is maar hier is het artikel:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/3281831/__Doden_huisdier_blijft_toege...

Ik wil niet dat mensen stelen, maar heb ook een slot op de deur. Mensen moeten katten voor zich houden en anders niet raar opkijken dat er mensen zijn die verder gaan om een kat weg te krijgen. Naast de natuur van de kat heb je ook de natuur van de mens. Klinkt stom, maar is wel feit.

up
106
Geplaatst op 31 mei 2012 om 19:25, Waarschuw de redactie
Ice
Vraagbaak

Inderdaad...degene die het waagt een vinger uit te steken naar mijn katten, die zal ervan lusten, idem met dat gezever over asiel! dierenbeulen noem ik dat.
Ondanks mijn omheinde tuin ontsnapt er soms toch ene, hij is best groot en springt los over de omheining van 1.80m...dat sukkelaars zich toch zo druk maken over hoe de natuur in mekaar zit is onbegrijpelijk, net als kattenliefhebbers als asoos omschrijven, schaam jullie, zelfs onverdraagzaam voor dieren...wat moet dat niet zijn voor mensen dan? Gelukkig heb ik wel verdraagzame buren die zelfs helpen zoeken als eentje ontsnapt is om de omgeving te verkennen...
Katten zijn trouwens VRIJE dieren, hier is het zelfs bij WET verboden om een kat aan te lijnen of op te sluiten.
Ondanks al die azijnpissers die een kat zouden verbieden kat te zijn, toch een raad: azijn, daar hebben katten een hekel aan in tegenstelling tot javel (bleekwater) daar zijn ze gek van..giet je piepkleine tuintjes maar vol ermee, met enkel een rotstuintje zul je vast geen last meer hebben van onze viervoetige vrienden!

up
89
Geplaatst op 13 november 2012 om 23:33, Waarschuw de redactie
slateblue
Vraagbaak

Dit is echt een belachelijke opmerking die dus echt niet kan. Ik ben inmiddels al 7 kippen kwijt (lees opgevreten door andermans kat) Ik heb me de ogen uit de kop gejankt hierdoor. Ik heb alles beveiligd op mijn terrein kapitalen uitgegeven en niets maar dan ook niets helpt. Ik heb een hele grote tuin en kan niet overal 2 meter hoog gaas neerzetten voor andermans katten. Houd die beesten op je eigen erf en anders heeft de kat een probleem. De eigenaar van de kat lachte mij uit en kon het niets schelen, nou de kat kan mij inmiddels ook niet meer schelen. Je wordt gedwongen om dan maar andere maatregelen te nemen. Als mensen hun kat vrij los laten lopen, dan lopen ze een zeker risico, ze kunnen ook onder de auto komen. Ik vind besproeien of naar het asiel brengen een geweldige oplossing, dat zet de katteneigenaar zeker aan tot nadenken.

Ik ben geen kattenhater want ik heb zelf een kat van 14 jaar oud en die heeft nog nooit buiten mijn eigen tuin gelopen.

Als iemand voor mij een perfecte oplossing heeft om ze buiten de afgezette tuin te houden hoor ik dat graag.

up
93
Geplaatst op 14 november 2012 om 14:47, Waarschuw de redactie
Cat
Vraagbaak

Je kan ook bij die lieve zijde hoentjes een GEWELDIG grote haan nemen! Orpington oid. Daar kan een kat niet tegenop! En als dan de buurman van die kat klaagt over de haan, dan zeg je gewoon"tja, dat is de natuur!" Als hij dan kribbig wordt zeg je gewoon dat je wel een deal wilt sluiten. Hij de katten weg houden, jij de haan weg! :):):)

up
80
Geplaatst op 05 juni 2012 om 23:46, Waarschuw de redactie
Le Coq
Helpdesk

Een kat die van iemand is, heeft wel degelijk een eigenaar. Ook juridisch. Hetzelfde geldt voor honden en andere huisdieren, zoals postduiven, konijnen, volièrevogels, vissen, pluimvee, paarden, geiten, valken en bijen of wat mensen allemaal niet plegen te houden. Daarnaast bestaan er ook dieren die géén eigenaar hebben. Dat zijn zwerfdieren of dieren die anderszins deel van de natuur en de omgeving zijn, of ze er nu "horen" of niet [denk bijvoorbeeld aan exotische brulkikkers die mensen in een opwelling aanschaffen en na verloop van tijd maar in de natuur dumpen, waar zij de lokale fauna bedreigen].

Een eigenaar van een dier heeft wel een zekere (morele) eigen verantwoordelijkheid om de overlast beperkt te houden (klagen over overlast is soms terecht, maar zit soms ook bij mensen in de genen), bijvoorbeeld door katers te laten catreren (en poezen steriliseren) [een gecastreerde kater sproeit meestal niet meer], en ervoor te zorgen dat het dier veilig in zijn leefomgeving kan vertoeven, binnen de grenzen van het redelijke in eigen huis en tuin.

Overigens dienen mensen die in hun tuin dieren gaan houden (kippen, vissen in de vijver, volière, duivenplatje, enz.) zich enerzijds af te vragen of hun woonomgeving daarvoor geschikt is en anderzijds ook rekenschap ervan te geven dat zij daarmee zelf - letterlijk - de kat op het spek binden. En niet alleen katten, maar bijvoorbeeld ook reigers (vijvervissen) en vossen (kippen; vooral aan de rand van de bebouwde kom en op het platteland). Ze maken nou eenmaal deel uit van de leefomgeving en je kunt de kat of de vos niet kwalijk nemen dat ze zich niet aan menselijke kadastergrenzen houden en interesse tonen in al het interessants dat hun nota bene door de klagers zelf "voorgezet" wordt. Je kunt zelf ook - diervriendelijke - maatregelen te nemen om je tuin en hun 'hobbyboerderij' minder aantrekkelijk te maken voor 'ongewenste' bezoekers. Zonder dieren te kwellen.

De tip van die haan is misschien wel een goede. Een bewegingsmelder gekoppeld aan een tuinsproeier (die een paar seconden water sproeit als een bloemenspuit) is ook een beproefd middel tegen katten, want katten hebben daar een hekel aan en na verloop van tijd blijven ze daar wel van weg. En je doet ze er geen kwaad mee.

up
83
Geplaatst op 22 juni 2012 om 13:59, Waarschuw de redactie
linda1986
Vraagbaak

toen ik nog thuis woonde deed mijn broer de katten weg jagen met zijn water pistool werkte heel goed
nu paar jaar verder en katten zijn nog steeds weg

mensen van paar huizen verder op hebben zo'n ding met hoge geluid
katten blijven ver uit die tuin

maar ja katten hebben geen baasje maar een bediende

dus soms kunnen eigenaren er nix aan doen hoe goed ze ook hun best doen
ben geen katte liefhebber maar er zijn zo veel mochelijkheden
zo hebben me ouders een stroom draadje rond de vijver hij mist geen vissen :)

up
96
Geplaatst op 03 juli 2012 om 10:02, Waarschuw de redactie
Fred Schonenberg
Beginneling

Hallo allemaal,

Ik heb deze discussie met belangstelling gelezen..
Als eerste, ik heb zelf 5 katten.
Deze kunnen in een gedeelte van mijn eigen tuin (het terras) vrij rondlopen Verder kunnen ze niet... En oh ja ze zijn niet ongelukkig of zo..
In de rest van mijn tuin heb ik zomers nog meer huisdieren lopen...
Vijver, schildpadden en cavia's, wij zijn nu eenmaal dierenliefhebbers die goed voor hun beestjes zorgen.
Ik vind dat iedere eigenaar die van zijn huisdier houdt zijn verantwoording dient te nemen.

Dat wil in dit geval zeggen katteneigenaar u bent verantwoordelijk voor het doen en laten, het wel en wee van uw huisdier..
Veroorzaakt hij/zij overlast... Doe er iets en en leg niet de verantwoording bij een ander..
De rest zijn drogargumenten, smoesjes om de problemen veroorzaakt door je eigen beestje niet op te lossen.
Het gaat mij te ver om een beest iets aan te doen, maar de eigenaar verantwoordelijk stellen zal ik zeker doen.
Is er geen eigenaar... Dierenambulance, spuitje... Sneu voor het dier, beter voor de omgeving.

Juridisch.. Google vertelt dat de rechter aan uw kant staat als u de eigenaar aansprakelijk stelt.
Maar ik laat dat graag aan de juristen onder ons over.

Kortom zorg voor je eigen dier.
Dan hoef je ook niet bang te zijn voor auto's buksen of vergif.
En heb je zeker geen ruzies.
Fred

up
93
Geplaatst op 20 augustus 2012 om 16:42, Waarschuw de redactie
wtt71
Vraagbaak

Ook hallo allemaal,

leuke discussie zo, maar ben toch blij dat er katteneigenaren als Fred zijn.
Mijn mening is zoals de zijne en ik wilde graag deze link toevoegen, zou het bijzonder leuk vinden als de "kattenliefhebbers" dit een keer lezen.
http://www.kliniekvoorvogels.nl/publications.asp?lang=0&RelatieID=88&Pub...

Groetels Wim

up
99
Geplaatst op 13 november 2012 om 21:09, Waarschuw de redactie
Ice
Vraagbaak

@wtt71: "Gedomesticeerde dieren zijn dan ook geen wilde dieren en komen niet in de natuur voor." foutief, het instinct van roofdier blijft behouden, evenals het jachtinstinct...alhoewel mijn katten grotendeels binnenshuis leven en dus gevoed worden, komen ze na een ontsnapping ook wel terug met muizen, vogels en zelfs konijnen...dat blijft dus..
Hier worden overheidsprogramma's opgezet om WILDE of verwilderde katten te vangen, castreren of steriliseren en dan terug vrij te laten in hun omgeving om zo de groei te beperken!
DAT is de juiste manier om overlast door overpopulatie aan te pakken.

Elke kattenliefhebber zal zijn verantwoordelijkheid nemen en de huisdieren laten 'helpen' zodat er niet nog nestjes bijkomen die in de grond worden gestoken zoals dat in het verleden gangbaar was...
De overheid heeft de taak om erop toe te zien dat ELKE burger die de verantwoordelijkheid voor een dier neemt, ook zorgt voor het dier, hond, kat of gelijk wat..
HooImeijer is een uitgesproken kattenhater, kenmerkend voor 'vogelliefhebbers' zoals duivenmelkers die er niet voor terugdeinzen vergif te leggen voor katten waardoor andere dieren en vooral kinderen OOK gevaar lopen!

up
87
Geplaatst op 13 november 2012 om 23:50, Waarschuw de redactie
Castle
Helpdesk

Ice wrote:
@wtt71: "Gedomesticeerde dieren zijn dan ook geen wilde dieren en komen niet in de natuur voor." foutief, het instinct van roofdier blijft behouden, evenals het jachtinstinct...alhoewel mijn katten grotendeels binnenshuis leven en dus gevoed worden, komen ze na een ontsnapping ook wel terug met muizen, vogels en zelfs konijnen...dat blijft dus..
Hier worden overheidsprogramma's opgezet om WILDE of verwilderde katten te vangen, castreren of steriliseren en dan terug vrij te laten in hun omgeving om zo de groei te beperken!
DAT is de juiste manier om overlast door overpopulatie aan te pakken.

Elke kattenliefhebber zal zijn verantwoordelijkheid nemen en de huisdieren laten 'helpen' zodat er niet nog nestjes bijkomen die in de grond worden gestoken zoals dat in het verleden gangbaar was...
De overheid heeft de taak om erop toe te zien dat ELKE burger die de verantwoordelijkheid voor een dier neemt, ook zorgt voor het dier, hond, kat of gelijk wat..
HooImeijer is een uitgesproken kattenhater, kenmerkend voor 'vogelliefhebbers' zoals duivenmelkers die er niet voor terugdeinzen vergif te leggen voor katten waardoor andere dieren en vooral kinderen OOK gevaar lopen!

Is het wel zo dat elke kattenliefhebber zijn verantwoordelijkheid neemt en de huisdier laat 'helpen'? Wat is een kattenliefhebber in jouw ogen?

Hoe ziet de overheid erop toe dat ELKE burger zijn verantwoordelijkheid neemt voor een dier? Ik heb ze nog nergens zien aanbellen om te kijken of een kat goed verzorgt wordt namelijk. Hoe controleren ze dan?

up
87
Geplaatst op 14 november 2012 om 15:28, Waarschuw de redactie
Gjgda
Beginneling

Ice wrote:
@wtt71: "Gedomesticeerde dieren zijn dan ook geen wilde dieren en komen niet in de natuur voor." foutief, het instinct van roofdier blijft behouden, evenals het jachtinstinct...alhoewel mijn katten grotendeels binnenshuis leven en dus gevoed worden, komen ze na een ontsnapping ook wel terug met muizen, vogels en zelfs konijnen...dat blijft dus..

Zie eens aan, een kattenfanaat ... Toch Ice? Op dit forum geef je een zeer uitgesproken mening en ik denk dat je een aantal zaken over het hoofd ziet.

In je antwoord op wtt71 geef je te kennen dat jouw katten, ondanks dat zij gevoed worden, toch terugkomen met muizen, vogels en zelfs konijnen. Jij praat dit recht door aan te geven dat dit "jachtinstinct" is. Hetgeen ik je nu ga zeggen zal, wellicht, bij jou je nekharen doen rijzen. Besef dat de mens van origine een jager is en later een jager-verzamelaar is geworden.

Wij jagen dus al ons hele leven en we doen dat nog steeds. Rond de kerst eten we reerug of hertenbiefstuk (verkregen via de jacht met een jachtgeweer) en die reerug/hertenbiefstuk smaakt menig mens prima. We gaan dagelijks boodschappen doen in de supermarkt om ons eten te halen (het eten loopt alleen niet meer weg in de supermarkt en we hebben geen speer of pijl en boog meer nodig!) maar het is nog steeds jagen ... We krijgen vlees van het vee, dat de veeteler op zijn grond laat lopen en de groente komt van de akkerbouwer die zijn landerijen zaait en vervolgens weer oogst (dat is het verzamelaarsdeel van ons origine). Het is al-met-al een idyllisch plaatje. Maar ik schreef al, wij zijn nog steeds jagers-verzamelaars (zij het in veeeeeeeeel mindere mate dan 200.000 jaar geleden).

Maar wij mogen, als jagers, niet op katten jagen? Je stelling gaat dus manco door te zeggen dat katten wel gehoor mogen geven aan hun jachtinstinct en de mens niet. De een vangt ze en brengt ze weg naar een asiel. Uiterst diervriendelijk zou ik zeggen. Dat de houder/eigenaar (hier zijn de meningen nog over verdeeld op dit forum) voor de kosten opdraait lijkt mij ook niet meer dan logisch. Weer een ander schiet ze af en een derde laat ze 60 km verderop in een bos weer vrij ... de laatste twee opties moedig ik zeer zeker niet aan maar het gebeurd.

Verder kom je met een artikel over twee kinderen die hun kat kwijt zijn en maakt hier een schrijver op dit forum bijna verantwoordelijk voor. Zeker niet netjes ... hoogst ongepast zelfs. Waarom lees ik niet: "het is toch een schande dat de ouders van die kinderen die kat niet hebben binnengehouden of hebben aangelijnd". Waarom ligt het bij jou aan de ander en niet aan de houder/eigenaar van de kat?

Je fanatisme aangaande "het welzijn van de kat" siert je. Wat jou meer zou sieren is dat je je fanatisme omzet in het leefbaar houden van een buurt waar je rekening hebt te houden met andere mensen. Niemand verplicht jou om katten te houden net zoals jij niemand kan verplichten om van jouw katten, of katten van een ander, te "genieten" (dat laatste woord is natuurlijk sarcastisch bedoeld!!!)

Dus voor liefhebbende houders/eigenaren van een kat: lijn ze aan, hou ze binnen en laat buren vooral genieten van hun tuin zonder jullie kat.

up
84
Geplaatst op 18 april 2013 om 13:03, Waarschuw de redactie
Ice
Vraagbaak

@jantje339: http://www.eerstehulpbijrecht.nl/forum/conflict-tussen-verkoper-en-klant...
Was jij dat misschien? Lees het eens, hoe nu 2 kinderen verdriet hebben over het verlies van hun huisdier door idioten die katten naar het asiel brengen!

up
77
Geplaatst op 13 november 2012 om 23:59, Waarschuw de redactie
john.vd.jagt
Beginneling

Ik weer katten met succes uit de tuin met een schrikdraadinstallatie. Eenmaal kennis gemaakt met het draad komen ze niet meer terug.

up
84
Geplaatst op 13 februari 2013 om 12:16, Waarschuw de redactie
Floris
Raadgever

Maak beugels en daar over heen span je kippengaas met mazen van +/- 1,5 á 2 cm en vervolgens sluit je dat gaas aan op een schrikdraad installatie van het merk Gallenger [ te koop bij de welkoop v.a. € 80,--] deze installatie is bruikbaar voor de gehele tuin.
De kat krijgt dan een stroomstoot van +/- 1500 V met een niet dodelijk amperage waarna geen enkele kat ooit meer in je tuin komt.
Dit werkt fantastisch.

up
90
Geplaatst op 13 februari 2013 om 14:31, Waarschuw de redactie
Gothika
Vraagbaak

Ik vind het belachelijk dat als mijn hond met jachtinstinct een kat pakt ik de politie op mn hielen krijg. Pakt de kat de duifjes van de buurman, dan gebeurt er niets... ?

up
90
Geplaatst op 27 februari 2013 om 17:33, Waarschuw de redactie
Crusader
Helpdesk

Het aanzetten tot onrechtmatige daden is niet toegestaan dennis85.

up
77
Geplaatst op 28 maart 2013 om 11:39, Waarschuw de redactie
Soesterkwartier
Beginneling

Hier een zelfde probleem. Ik heb gekozen voor 2 raskatten die wel in mijn tuin mogen maar niet daarbuiten komen. Mijn tuin heeft een hoge omheining en speciaal inbraakbeveiliging, een soort van plastic spikes die bovenop de schutting zijn geplaatst. Niet omdat ik bang ben dat er ingebroken gaat worden maar puur vanwege de buurtkatten. Inmiddels heb ik echt verschrikkelijke overlast van de katten, ze komen in mijn tuin, poepen en sproeien de hele boel onder oa in mijn moestuin en het ergste, ze terroriseren mijn eigen katten door ze aan te vallen.
Ik kan mijn eigen katten dus niet meer zonder toezicht in de tuin laten. S'nachts word het nog een tandje erger. De buurtkatten vliegen tegen mijn ramen aan om mijn katten, die binnen zitten, aan te vallen. Ik heb oude ramen met enkel glas, inmiddels zitten er allemaal krassen op het raam aan de voorzijde van het huis. Ik ben bang dat er eerdaags een kat door het raam heen komt, het is een zware kat en ik ben bang dat het raam het gaat begeven. Mijn eigen katten zijn inmiddels helemaal gestrest, de oudste durft niet meer naar buiten, hij is doof en is inmiddels in zijn eigen tuin een paar keer aangevallen. Ik heb al van alles geprobeerd, koud water, mijn schutting van spikes voorzien, koffiedik, cacaodoppen, stink middeltjes en inmiddels ook kokend heet water want ik raak gewoon echt gefrustreerd hiervan. Ik weet dat de katten er niets aan kunnen doen maar het baasje wel........
Dus mijn volgende stap is, zodra er weer een kat in de tuin, keuken of schuur zit ga ik proberen het te vangen en gaat het weg gebracht worden naar het asiel. Dan mag het baasje zelf zijn kat gaan ophalen en de kosten ervoor dragen. Mijn mening, als je van dieren houd laat je ze ook niet vrij rondlopen buiten het eigen terrein. Je hoort je verantwoordelijkheid te nemen en niet een ander op te zadelen met het feit dat je zelf geen kattenbak wilt of zelf gemakzuchtig bent.

up
88
Geplaatst op 12 april 2013 om 13:37, Waarschuw de redactie
Yachtje
Beginneling

Ik wil graag weten hoe degenen die hun katten in hun eigen tuin houden, dat precies hebben aangepakt ? Vooral wat betreft een omheining e.d.. Onze tuin is ca 6x12 meter en ik zou niet weten hoe ik het aan moet pakken. Een ren van een paar meter vind ik geen optie.

Onze kat is alleen, gecastreerd, 's-nachts binnen, en toch schijnt hij de vogels van een van de buren de stuipen op het lijf te jagen. Wij betwijfelen of hij de (enige) boosdoener is in een straat waar over 100 meter afstand minstens een dozijn (vrij lopende) katten woont, maar de buren schijnen helemaal op hem en op ons gefocust te zijn wat voor een onaangename spanning zorgt.

We willen daar iets aan doen zonder onze kat weg te geven, maar we willen hem ook niet echt opsluiten. Dus een tuinomheining lijkt ideaal. Maar het schuin naar binnen lopende plastic gaas dat we probeerden (bovenop de houtebn schutting), springt meneer vrolijk overheen.

Wie heeft een advies ?

up
92
Geplaatst op 01 mei 2013 om 21:35, Waarschuw de redactie
shalhevet
Beginneling

Hallo,

Ik ben zelf een katten gedragstherapeut (een katten expert dus) en wil via deze weg even het e.e.a. toelichten:

Katten zijn rofdieren die veel vrijheid nodig hebben. In tegen stelling tot een hond zijn katten geen roedeldieren en hebben dus ook niet de behoefte om constant bij de roedel te blijven.

In de natuur, (praat ik dus over de grote katachtigen) leggen katten vele km per dag af. Puur uit het natuurlijk gedrag gezien is het onmenselijk en zeer zeker geen kat vriendelijk om katten hele dagen in huis / eigen tuin te sluiten. Ze komen op deze manier niet aan hun natuurlijke behoefte.

Ik begrijp heel goed dat het voor andere mensen die niet voor katten hebben gekozen erg vervelen kan zijn als ze constant katten in eigen tuin hebben.

Er zijn op de markt genoeg afweer middelen die ervoor zorgen dat de kat niet in uw tuin komt.

Wel is het belangrijk om de onderscheid te maken tussen de natuurlijke gedrag en behoefte van een kat en het asociaal gedrag van de eigenaar. De eigenaar die zijn kat vrij laat lopen op straat doet het van de oog punt van een kat prima. Hij geeft zijn (huis)dier de kans om te zijn wie en wat hij is... een vrije dier die een veilige plek heeft thuis mocht ze het willen.

Van de oog punt van de mede mens is de eigenaar asociaal. Hij houdt geen rekening met zijn buren en zorgt (indirect) voor overlast.

Wat is dan de oplossing? Eigenlijk is het heel simpel alleen veel mensen denken op maar 1 manier (ikke ikke ikke en de rest mag stikken). Zelf heb ik 12 katten in huis. Voor meer dan 1 jaar heb ik ze thuis gesloten omdat ik inderdaad geen overlast wou veroorzaken in de buurt. Nu dat het mooie weer aankomt geven mijn katten zelf aan dat ze echt erg graag naar buiten willen. Ik heb dan e hele buurt gevraagd wat vinden ze hiervan en met sommige buren die hebben aangegeven dat ze het erg storend zouden vinden als de kat bij hun komt heb ik de afspraak gemaakt dat ik voor ze de materiaal koop welke de katten uit hun tuin zou houden.

Een beetje meedenken en meewerken en kan alles geregeld worden. Mijn katten mogen naar buiten wanneer ze willen, zijn allemaal geholpen dus geen zorg voor nakomelingen en niemand heeft er last van.

up
60
Geplaatst op 05 juli 2013 om 07:31, Waarschuw de redactie
Rick1001
Beginneling

Even ter reactie op shal niet iedereen stikt van het geld om voor ieder die zo graag katten uit hun tuin houdt een afweer systeem te kopen,
maar wat mij zo stoort is het volgende: ik had zelf een kat die voor geen overlast zorgde maar toen we hem weg moesten doen hebben we maar kippen genomen, waarop 4 van onze buren dachten weet je wat laten wij maar eens katten kopen!
tot slot kan ik nu geen kippen meer in mijn tuin zetten op een snik hete dag zonder de kans te lopen er een minder naar binnen te doen!
ik heb alles al geprobeert wat binne mijn mogelijkheden ligt,bijvoorbeeld een overdekte ren,katten afweersysteem(hoge frequentie) en water. ik heb bij alle buren een brief in de bus gestopt met de vraag of zij een altenative oplossing weten.
1 van de buren kwam toen aan mijn deur en zij dat hij niet wist hoe maar vroeg wat de overlast was.
ik heb hem uitgelegd dat de katten mijn tuin en die van de buurvrouw (die een groente tuin heeft) als een grote kattenbak zien en dat ik niet met een gerust hart mijn kippen kan laten genieten van wat ruimte.
uiteindelijk heeft de buurman mij aanbevolen om koffie prut in de tuin te strooien,dit hielp heel goed!
maar toen ik op een dag thuis kwam van mijn werk en naar buiten ging om de kippen even rond te laten lopen lagen de katten achter mijn 1 meter hoge gaas hekje te loeren op de kippen!
maar om het nog gekker te maken toen de kippen lekker rondliepen zag ik tot mijn grote schrik dat alle 4 de katten zich verspreid hadden om erop af te schieten!
dus ik schoot naar binnen pakte de tuinslang sloot hem aan en wachte geduldig af...
toen sprongen alle katten op mijn kippen af en zette ik de hoge druk reiniger aan en bespoot er 2 waarop de andere twee rechtsom keer maakten. en de andere twee schoten druipnat over de schutting.
toen 1 uur later een van de eigenaar van een van de katten aan kwam kloppen waarom zijn kap een blauwe plek onder zijn vacht had en druipnat binnen kwam zij ik dat ik bijna mijn 3 kippen was verloren.
toen de eigenaar mijn verhaal niet geloofde nam ik diegene mee naar buiten waar de droge twee katten alweer op de loer lagen.
toen de eigenaar dat zag heeft die fotos gemaakt en met die fotos zijn we bij de ander katten eigenaren langs geweest die daar zo beschaamt van zijn geworden dat een van die mensen een installatie in mijn tuin zetten met een sensor dat water sproeide als er iets langs een detector ging.
sinds dien kan ik lekker genieten van katten die denken slim te zijn en dat zijkesnat wegrenne voor weer een mislukte poging!
zo zie je maar ik stak mijn handen uit de mauwen maar ik kan beter zegge dat de buren iets hadde van ikke ikke ikke en de rest kan stikke.
dus wat er ook gebeurt pak gwn een hoge druk spuit en maak fotos dan zijn de eigenaren ook gelijk stil en heb jij geen gedonder meer! :D

up
59
Geplaatst op 21 augustus 2013 om 20:08, Waarschuw de redactie
1968
Vraagbaak

Ook ik heb last van kattenpoep in mijn tuin, nou ben ik niet echt een persoon die 3 keer in de week lekker in zijn tuin bezig is maar het moet er wel een beetje uit zien. In het verleden had ik veel struiken en als ik dan in mijn tuin bezig was graaide ik geregeld in de kattenpoep. Hier erende ik mij steeds meer aan en heb van kwaadheid (bijna) mijn hele tuin bestraat gewoon omdat ik niet meer in de poep van de katten wilde zitten met mijn handen. Ik heb nou nog maar 2 baken van 200 bij 50 cm met planten en die katten krijgen het toch weer voor elkaar om in die bakken te schijten. Ook heb ik nog een goot (afvoer) voor het regenwater met steentjes er in, en ja hoor ook daar schijten die beesten in. Nou lopen er wel meer katten in mijn tuin dan alleen van mij beide buren, en het maakt mij ook niet zoveel uit van wie ze zijn, alleen moeten ze niet in mijn tuin poepen. Ook ik zit te ovenwegen om eens zo'n vang hok te huren en de katten weg te brengen naar het asiel, en als die ze niet opneemt zet ik ze wel 50km veder op ergens in het bos neer. Ja ik weet dat ik nou geen vrienden maak met de katten liefhebbers hier, maar bekijk het dan ook maar eens van mensen die er wel last van hebben. Dit wilde ik toch even kwijt.

Nou las ik ook het verhaal van shalhevet de katten gedragstherapeut, en vind dat wel een beetje onzin dat katten los moeten kunnen lopen om dat dat in hun gene zou zitten. Nou zal ik vertellen dat honden dat van hun voorouders (wolven) ook doen om naar voedsel te zoeken. Maar o wee als ik 3 honden los laat lopen, weet u wat dat mij kost aan bekeuringen??

up
70
Geplaatst op 24 augustus 2013 om 14:30, Waarschuw de redactie
elineb
Helpdesk

1968
Ik snap de irritatie wel.
Maar een buurkat vangen en 50 km verderop in een bos neerzetten?
Dat lijkt me niet echt slim en zelfs strafbaar. Niet doen!
Het aanzetten tot strafbare daden is op deze site niet toegestaan.

Ik heb een kat en een hond.

Wat het kost een loslopende hond?
Een hond los laten lopen, geen poepzakje én geen id bij je?
Als je een chagrijnige stadswacht mét een ochtendhumeur tegenkomt?
Ben je hier op een mooie zondagmorgen (zelfs rond 08.00 uur!)
zomaar voor één hond ruim 200 euro kwijt. Bingo!
Met die poen kan je leukere dingen doen. ;-)

eline

up
63
Geplaatst op 25 augustus 2013 om 09:17, Waarschuw de redactie
1968
Vraagbaak

elineb wrote:

Wat het kost een loslopende hond?
Een hond los laten lopen, geen poepzakje én geen id bij je?
Als je een chagrijnige stadswacht mét een ochtendhumeur tegenkomt?
Ben je hier op een mooie zondagmorgen (zelfs rond 08.00 uur!)
zomaar voor één hond ruim 200 euro kwijt. Bingo!
Met die poen kan je leukere dingen doen. ;-)

eline

Ik bedoel maar. En waarom word er niets gedaan tegen loslopende katten gedaan?
Hier waar ik woon betaal je voor een hond iets van €60 p/j aan belasting, maar moet ik er bij zeggen dat de gemeente wel mooie ren/poep plekken heeft aangelegd. Maar voor een kat betaal je helemaal niets, en ik wil ze niet de kost geven van gezinnen waar van de kinderen zo'n lief kitten willen hebben en er vervolgens niets mee doen en het beestje binnen een jaar op straat loopt.

O ja, ik zet niemand aan tot strafbare feiten, ik vertelden alleen wat ik zou doen.

up
62
Geplaatst op 25 augustus 2013 om 10:42, Waarschuw de redactie
Castle
Helpdesk

Katten mogen los lopen mits ze geen andere diertjes iets aandoen:

flora- en faunawet (artikel 16 lid 3).
Een ieder is verplicht te verhinderen dat een dier dat hem toebehoort of onder zijn toezicht staat, in het veld dieren opspoort, doodt, verwondt, vangt of bemachtigt

Als de kat iets kapot maakt (bijvoorbeeld planten) dan kun je het baasje verantwoordelijk houden (als je weet wie het is):
Artikel 179 Burgelijk Wetboek 6
De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.

Volgens BW5:23 lid 2 mag je een dier vasthouden als die iets kapot maakt. In lid 1 mag je de eigenaar verzoeken het beest weg te halen.
Artikel 23

1. Is een voorwerp of een dier anders dan door opzet of grove nalatigheid van de eigenaar op de grond van een ander terecht gekomen, dan moet de eigenaar van de grond hem op zijn verzoek toestaan het voorwerp of het dier op te sporen en weg te voeren.

2. De bij de opsporing en wegvoering aangerichte schade moet door de eigenaar van het voorwerp of het dier aan de eigenaar van de grond worden vergoed. Voor deze vordering heeft laatstgenoemde een retentierecht op het voorwerp of het dier.

Verder mag je "aangifte" doen als je een kat vind en je weet niet wie de eigenaar is.
bw5:5

1. Hij die een onbeheerde zaak vindt en onder zich neemt, is verplicht:
a. met bekwame spoed overeenkomstig lid 2, eerste zin, van de vondst aangifte te doen, tenzij hij terstond na de vondst daarvan mededeling heeft gedaan aan degene die hij als eigenaar of als tot ontvangst bevoegd mocht beschouwen;

Ik ben ook geen kattenliefhebber (ook geen hater), maar er moet wel voor gezorgd worden dat die beesten niets doodmaken of kapotmaken. Gebeurt dit wel dan moet de eigenaar traceerbaar zijn. Zo niet, dan zijn er maatregelen zoals (pijnloos) vangen en naar het asiel brengen. Gelukkig hebben mijn kattenliefhebbende buurman en ik geen problemen met elkaar.

up
68
Geplaatst op 25 augustus 2013 om 12:59, Waarschuw de redactie
hannie323
Beginneling

Kan iemand me vertellen wat dan te doen als de buren wel zorgen dat de kat op hun terrein blijft maar er toch ook katten die geen eigenaar hebben of weggelopen zijn in je tuin komt want je buren kunnen netjes de kat bij zich houden maar je zal altijd wel eens een vreemde kat in je tuin krijgen.
Misschien toch een lekker groot hok voor je kipjes maken zodat ze veilig zijn dan???

up
74
Geplaatst op 30 augustus 2013 om 11:37, Waarschuw de redactie
Lauris
Beginneling

Ik heb net alles door gelezen. Maar mis toch nog een paar tips.
Ik heb 4 huiskatten. Ze doen inderdaad alsof ik de dienende ben en zij mijn baas.
Maar toch... ik leer ze zich aan te passen aan hun huiselijke omgeving en een heleboel andere domestic stuf.

pootjes geven (zie youtube: "TomTom doet Pootje Pootje (high five)")
Netjes aangelijnd lopen, en dan niet achter fietsen of lantarenpalen langs te lopen. (aangelijnd met kat lopen is mogelijk verboden)
Niet met nagels uithalen
niet onnodig herrie maken
geen dingen omgooien
niet blazen naar de buurt katten en wel naar vreemde katten.
niet pesten en vechten met elkaar
niet uit de wc-pot drinken
op tijd uit de wasbak als ik mijn mond wil spoelen tijdens het tandenpoetsen.
niet op het aanrecht
niet beesten vangen
uit eigen bak eten
aan hun staart mogen trekken
schoot poes spelen
alleen naar hun eigen naam te luisteren
zelf op tijd stoppen met eten (wand ze hebben zo'n voer silo)
1x miauwen dan doe ik elke deur voor ze open. 2x is teveel en dan moeten ze nog even wachten.

Goed gedrag beloon ik soms met een katten snoepje.
Meestal met opgewekte knabbel en babbel geluidjes.

Het is vaak het beste om katten een goed alternatief te bieden.
En als ik ze toch op hun kop geef, dan eis ik meteen erna dat ze mij een kopje geven.

Als ik ze verbied over, door of onder de schutting te gaan werkt dit averechts.
En gaan ze dit de hele dag vol trots aan mij showen.

Als ze met iets dierlijks thuis komen dan lach ik ze heel hard uit.
En krijgt die kat een week het grotere belletje om.
Desnoods bij elke overtreding een groter belletje. (koe bel of campana is mogelijk verboden)

Ze hebben verder wel alle vrijheid. En natuurlijk gaat het niet altijd goed.

Wat ik probeer aan te geven is, omdat het huiskatten zijn geworden, zijn ze tot op zekere hoogte conditioneerbaar.

Ik heb nu een buiten kattenbak met houdsnippers en potgrond van 1 bij 2 meter. 1 keer in de 2 weken een beetje opschonen.
Oh ja, wat ook erg scheelt is de kwaliteit van het voer. Dat bepaald namelijk hoeveel ze poepen!

Laatst erg veel herrie snachts.
Toen heb ik mijn kater uit de tuin van de buren gejaagd met behulp van z'n 12 liter emmer met water.

Ook hebben andere buren van die kleine kippejes en die hebben ze nog steeds!

tip:
Tracking Cats! | National Geographic Channel
Met name het stukje waaruit blijkt dat 2 katten 1 territorium delen. d.m.v een part-time planning

up
69
Geplaatst op 07 oktober 2013 om 11:57, Waarschuw de redactie
Taghine
Beginneling

Ik ben dol op katten! Ze zijn lekker eigenzinnig, soms dommig en de andere keer weer super slim. Je hebt zo van die grappige en gezellige dikkerds, maar ik zelf hou toch vooral van het meer slankere soort. Zo heb mij enige tijd geleden een prachtig atletisch gebouwde zwarte poema aangeschaft. Mijn huisje kent ie nu wel helemaal van binnen, maar nog niet van buiten. Het wordt dus zo'n beetje tijd dat hij ook mijn tuintje gaat ontdekken! ... Succes buren! ;)

up
47
Geplaatst op 29 mei 2014 om 16:54, Waarschuw de redactie
Lee-mazo
Beginneling

Die katten zullen de kippen niet grijpen, kippen zijn geen prooidieren van huiskatten dat even als eerste.
Het feit dat mensen grondbezitters zijn betekend niet dat dieren zich daar iets van zullen aantrekken en groot gelijk hebben zij het zijn tenslotten dieren die op
Dezelfde planeet leven als ons net als vele andere.
Een kat zal gewoonlijk niet omkijken naar een kip, kippen zijn te groot en kosten veelste veel moeite om te dodem dus maak je niet zo'n zorgen.
Overigens zijn er over kippen en hanen ook genoeg dingen die tot overlast kunnen zorgen, zo het gezegde geven en nemen.

De eerste stap zijn regels wat betreft het wildfokken en aanbieden van dieren, er zijn veelste veel dieren in de omloop dus bijvoorbeeld zorgt dit tot veel honden poep
En katten gesproei
Onthoud dat wij dit allemaal zelf als land hebben veroorzaakt met dezelfde gevolgen.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Succes
Mvg

up
43
Geplaatst op 02 november 2014 om 16:54, Waarschuw de redactie
Inloggen om uw vraag te stellen of te reageren in ons forum.