Inloggen om uw vraag te stellen of te reageren in ons forum.

kranten abonnement tijdelijk opzeggen

Bob
Vraagbaak

Op 30 april stelde Mr. Visser vast dat de Telegraaf in haar recht stond door het abonnementsgeld door te laten lopen als de krant tijdens de vakantie opgezegd is. Volgens de leveringsvoorwaarden zou dit met alle kranten zo zijn afgesproken. Navraag bij het AD (mijn krant) leerde mij dat het abonnementsgeld weliswaar niet direct stilgezet of teruggestort wordt, maar verrekend wordt met de betaling van het volgende kwartaal.
Heeft Mr. Visser soms een bepaling over het hoofd gezien, liegt de Telegraaf ons voor, in ieder geval klopt het verhaal niet.

met vriendelijke groet

B.Peters

up
144
Geplaatst op 03 mei 2010 om 11:36
Le Coq
Helpdesk

Dat hangt van de leveringsvoorwaarden van de Telegraaf af. Die kunnen anders zijn dan die van het AD. En wellicht ook van de abonnementsvorm. Maar gebruikelijk is toch wel dat bij tijdelijke stopzetting, bijvoorbeeld bij een lange vakantie, ook een terugbetaling van het abonnementsgeld volgt.

Bij de Volkskrant is het in ieder geval zo dat de teruggave verrekend wordt met de eerstvolgende betalingstermijn. Maar men kan het ook aan een goed doel doneren (Cliniclowns) bijvoorbeeld.

Dit staat op de website van de Telegraaf te lezen:

Vakantie doorgeven

Gaat u binnenkort met vakantie? Dan kunt u uw Telegraaf bij iemand anders laten bezorgen, de bezorging stopzetten of vakantiebonnen aanvragen zodat u De Telegraaf tijdens uw vakantie op één van de 10.000 verkooppunten kunt halen.

Vakantieadres doorgeven
Als u op vakantie gaat, kunt u tijdelijk een ander adres in Nederland opgeven waar uw Telegraaf bezorgd wordt tijdens uw vakantie.

Vakantiestop doorgeven
De bezorging van uw krant wordt tijdens uw vakantie gestopt. Uiteraard kunt u Telegraaf-i, de krant op internet, blijven lezen in deze periode.

Vakantiebonnen aanvragen
Tijdens uw vakantie wordt de bezorging van de krant stopgezet en ontvangt u in plaats daarvan vakantiebonnen. Met deze bonnen kunt u de krant op één van de ruim 10.000 verkooppunten ophalen.

up
208
Geplaatst op 13 mei 2010 om 01:35, Waarschuw de redactie
Inloggen om uw vraag te stellen of te reageren in ons forum.