Conflict over een stukje grond: verjaard of in bruikleen?

Bent u het eens met de uitspraak?

EensOneens
59%
41%
Uit De Rijdende Rechter
28 september 2010

Bij de koop van hun nieuwe huis komt de familie Van der Meulen erachter dat de buren een stuk grond van hen in gebruik heeft. De familie wil het stukje tuin graag terug en dacht daar wel uit te kunnen komen bij de welkomstborrel.

De buren, de familie Tittel, hebben sinds zij er wonen deze strook in gebruik en zijn er heilig van overtuigd dat het na 33 jaar hun eigendom is, wegens verjaring. Wie heeft er recht op deze 8m²?

Download hier de uitspraak

132 reacties

reageer

Wat is uw mening over deze uitspraak?

Ik vind de familie van der meulen maar zielige lui....4takkers

de familie van der Meulen heeft gelijk, gelukkig een goede
uitspraak

Ik vind het een belachelijke uitspraak! Bij het kopen van het huis, kon de familie zien hoe groot hun tuin was. En dan achteraf komen zeiken over dat muurtje. Belachelijk!

Dat hebben ze toch ook gezien en ze kunnen natuurlijk niet vooraf over die muur gaan zeuren. Eerst kopen dan "zeuren" en de Nederlander wil best "zeuren" over ruim 2000 euro waarde. Tittel heeft helemaal slecht "gezeurd", want hij had geen enkel recht op de grond zelfs niet door verjaring. Bij een tegenovergestelde uitspraak zou van der Meulen geld van de verkoper kunnen terugvorderen.

Waarom denk je dat er een kadaster is Annet.
Het gaat om dure grond dus dat moet gewoon beschreven worden, ga je grond in bruikleen nemen kan dat nooit bindend zijn.
Zou toch mooi worden, als je iets uitleend en je krijgt het niet snel genoeg terug ben je het kwijt :-(

Een goede uitspraak waarmee beide buten schijnbaar kunnen leven.

Ik vind het echt zielig als je moeilijk gaat lopen doen over zo'n zielig stukje grond. Die mensen wonen daar nota bene al 33 jaar, denk daar ook eens aan. Wettelijk gezien zal de uitspraak juist zijn, maar ik vind dat de familie van der Meulen ook aan de familie Titten had kunnen denken die wonen er immers 33 jaar

Juridisch niet relevant.

zou jij je tegels en grond door je woonkamer kruien als je er een pad naast heb liggen?

Nieuwe reactie inzenden

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Uw reactie en naam wel.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.